Shiatsu massage

Shiatsu massage

Shiatsu betekent vinderdruk in het Japans. Het is een vorm van massage die werkt met acupressuur ofwel aanhoudende druk. Deze druk wordt gegeven met behulp van de duimen, vingers, handen, ellenbogen en knieën. Naast het geven van druk wordt er gewerkt met mobilisaties en strekkingen.

Shiatsu vertrekt vanuit de Oosterse Filosofie – een holistische benadering van het leven. Lichaam en geest zijn daarin niet van elkaar te scheiden maar ze zijn nauw met een ander vervlochten. En aan de basis van het leven ligt energie. Deze energie (Ki) stroomt via verschillende banen (meridianen) door je lichaam. De kwaliteit van deze energie is afhankelijk van je levensstijl- en activiteiten en uit zich in je vitaliteit. Ziekteverschijnselen (fysiek, emotioneel, mentaal) zijn een teken van disbalans in de vrije circulatie van Ki. Shiatsu behandelt de meridianen en draagt zodoende bij aan het herstel van evenwicht. Een Shiatsu behandeling werkt ontspannend en brengt je (weer) in contact met jezelf.

Wanneer je voor de eerste keer langskomt, kijken we samen naar waar de vraag ligt. Op basis van je behoefte wordt de massage behandeling afgestemd. Een behandeling duurt ca. 1 uur. Shiatsu wordt gegeven met de kleding aan. Zorg dus dat je comfortabele, losse kleding draagt of meeneemt – het liefst van een natuurlijk materiaal. De behandeling vindt traditioneel plaats op een futon (een Japans matras) op de grond. Het is raadzaam om geruime tijd voor de behandeling niet (of licht) te eten en na afloop wat rust in te plannen.

Voor wie? All bodies are welcome.