Workshops & Retraites

dagretraite

zaterdag 20 november

In verbinding met jezelf en de ander
Tijdens deze dagretraite staan we stil bij het thema verbinding. Als sociale wezens behoort verbinden tot één van onze basisbehoeftes. Het is niet alleen onze connectie met anderen die van belang is, een voorwaarde om echt in contact te staan met de ander is namelijk de verbinding met jezelf. Door eerst goed te voelen waar jouw behoeftes en grenzen liggen en wat bij jouw lichaam past, maakt dat je oprecht in verbinding met de ander kan stappen. Beide vormen van in contact staan, gaan we gedurende deze eendaagse retraite verkennen via yoga, ademhaling en aandachtige aanraking.

Ademcirkels

Een bewust verbonden adem opent naar dat wat diep van binnen in ons leeft. Wanneer de adem dit aan de oppervlakte brengt en we in aanwezigheid kunnen ontspannen dan kan transformatie plaatsvinden. Tijdens een ademcirkel doorleeft ieder zijn eigen unieke proces. Door samen te komen in een cirkel en als één groep te ademen ondersteunen en versterken we elkaar. Dit schept een gevoel van diepe verbondenheid en herkenning.

Shiatsu massage Workshop

De kans is groot dat je in deze tijd andere mensen nauwelijks tot niet aanraakt of zelf wordt aangeraakt. Terwijl we juist aanraking nodig hebben om onze stress te verlagen én ons welzijn te vergroten. Tijdens deze massage workshop leer je de ander aanraken met aandacht op basis van de Shiatsu principes. Wil jij leren hoe je iemand in de ontspanning kan brengen?