Shiatsu Massage Workshop

SHIATSU MASSAGE WORKSHOP

Aandacht voor aanraking

De kans is groot dat je in deze tijd andere mensen nauwelijks tot niet aanraakt of zelf wordt aangeraakt. Terwijl we juist aanraking nodig hebben om onze stress te verlagen én ons welzijn te vergroten.

Het gaat niet over zomaar een aanraking. Maar over aanraken met aandacht. Denk aan een stevige knuffel, een zachte streling over je arm of een tedere kneep in je schouder. Deze kortdurende contactmomenten werken al kalmerend én helend. Maar als je de tijd creëert om met aandacht te masseren dan zijn de effecten nog groter. Massage werkt namelijk dieper dan enkel ontspanning; het voldoet aan de menselijke basisbehoefte van fysiek contact. Bovendien draagt het regelmatig ontvangen van Shiatsu massage bij aan je algemene gezondheid.

Tijdens deze massage workshop leer je de ander aanraken met aandacht op basis van de Shiatsu principes. Shiatsu is een vorm van lichaamsgerichte therapie uit Japan. Bij deze stijl van massage ligt de ontvanger gekleed op een futon (mat) op de grond. De gever behandelt met de handen, maar soms ook met de voeten, knieën of ellebogen. Shiatsu massage is een zeer effectieve manier om de ontvanger in een staat van diepe ontspanning te brengen. Vanuit deze ontspanning kan de balans in lichaam en geest weer herstellen waardoor je je energieker, fitter en meer tot rust voelt.

Wil jij leren hoe je iemand in de ontspanning kan brengen?  Meld je dan aan via de website van Lively Academy in Maastricht

OVERIGE VRAGEN?
Neem contact op via 06 38 93 31 96 of info@kiempraktijk.nl

WAT wordt je aangereikt

Een workshop waarin je het volgende leert:
– energieke do-in oefeningen om in je eigen lijf te komen
– de basisprincipes van Shiatsu massage
– het leren geven van 30-40 minuten ontspannende basismassage

na afloop ontvang je:
– een hand-out van de volgorde incl. eenvoudige instructies
– een link naar een Spotify playlist met door mij geselecteerde massage muziek.

WANNEER
– momenteel staat geen workshop gepland

WAT HEB JE NODIG
1 grote handdoek per persoon
– dikke sokken

VOOR WIE
– voor iedereen die wil leren masseren en met aandacht aanraken
– indien je momenteel bepaalde aandoeningen hebt of (fysieke) klachten ervaart, neem dan even contact op om te overleggen of deze workshop bij jou past
– niet geschikt voor zwangeren

Dennis_KiemPraktijk_Shiatsu_Ella_Elisabeth_28