Yoga

YOGA

‘Yoga is the transformation of a seed into a tree’ 
– Swami Krishnananda

Bovenstaand citaat brengt het mooi in beeld: yoga gaat over je persoonlijke groei. Vanaf het moment dat je je eerste zonnegroet doet, stap je op een pad van zelfontdekking. Bij het beoefenen van yoga (hetzij asana, pranayama, mantra of meditatie) staat het contact tussen en bewustwording van lichaam en geest centraal. Je ademhaling speelt hierin een verbindende rol. Zo adem je jezelf op vloeiende wijze adem door de asanas, reguleer je met prayanama je ademhaling, produceert de lucht uit je longen en keel het geluid van mantras en tijdens het mediteren breng je de aandacht naar je adem.

Yoga op maat

Individuele yogasessies afgestemd op jouw groeiproces. Onder begeleiding beoefen je op maat gemaakte combinaties van asana (houdingen), pranayama (ademhalingstechnieken), meditatie en mantras. 

Wil jij jouw persoonlijke practice afstemmen op je eigen behoeftes? Neem dan contact met me op voor meer informatie en dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Ashtanga Vinyasa Yoga

Ashtanga Vinyasa Yoga is een vrij dynamische vorm van yoga gebaseerd op het vinyasa systeem waarbij je het ademen en bewegen met elkaar synchroniseert. Dat wil zeggen dat iedere in- en uitademing zijn eigen specifieke beweging kent. Verder werkt Ashtanga Vinyasa met verschillende series waarin je een vaste volgorde aan asanas (houdingen) beoefent. Tijdens deze lessen werk je aan de Primary series – de basis – die ook wel Yoga Chikitsa (yogatherapie) wordt genoemd vanwege zijn zuiverende en helende werking. Aan de hand van de instructies beoefen je dus iedere les eenzelfde set houdingen die je gaandeweg uitbouwt; deze herhaling stelt jou in staat om in een meditatieve flow te komen, verdieping te vinden en zichtbaar je vooruitgang waar te nemen.