Shiatsu therapie

Shiatsu therapie

Shiatsu betekent ‘vingerdruk’ in het Japans. Het is een vorm van manuele therapie die werkt met acupressuur ofwel aanhoudende druk. Deze druk geef ik met behulp van de duimen, vingers, handen, ellebogen en knieën. Naast het geven van drukwerk ik met mobilisaties en strekkingen.

Shiatsu is gebaseerd op de Oosterse Filosofie – een holistische benadering van het leven. Lichaam en geest zijn daarin nauw met elkaar verbonden. Aan de basis van het leven ligt energie. Deze energie (Ki) stroomt via verschillende kanalen (meridianen) door je lichaam. De kwaliteit van deze energie is afhankelijk van je levensstijl en -activiteiten en uit zich in je vitaliteit. Klachten (fysiek, emotioneel, mentaal) zijn een teken van disbalans in de vrije circulatie van energie (Ki).  Middels Shiatsu behandel ik de meridianen wat bijdraagt het herstel van evenwicht tussen lichaam en geest. Een Shiatsu behandeling werkt ontspannend, vitaliserend en brengt je in contact met jezelf.

Shiatsu vindt plaats op de grond, op een dikke katoenen futon (Japans matras). Tijdens een Shiatsu consult houd je je kleren aan, daarom is het prettig als je comfortabele, ruimvallende (liefst katoenen) kleding draagt. Wanneer je voor de eerste keer langskomt, kijken we samen waar de vraag ligt. Vervolgens stem ik de behandeling af op basis van jouw behoefte. Het is verstandig om ruim een uur van tevoren niet te eten en jezelf na afloop wat rust te gunnen. Een consult duurt ongeveer een uur.

Shiatsu is voor iedereen, jong en oud. All bodies are welcome!